2011. március 16., szerda

Best of csajbandák

Tegnap megtaláltam egy réges-régi kazettámat (!)-nem tudom, ki emlékszik még egyáltalán a kazettákra, amikor még nem voltak mp3 lejátszók, meg Ipodok, ezzel kellett beérniük szegény embereknek....- amin történetesen az akkori egyik kedvencem, az Atomic Kitten banda tagjai voltak hallhatóak. Előtte pedig a rádióban nem más szólt, mint a Spice Girls.....Na, gondoltam, mi van, csak nem kitör megint a girlpower forradalom?!?! Na, nem azt nem hiszem, de úgy gondoltam, egy csokorba gyűjtöm a régi kedvenceinekt, akik nélkül nem volt Barvó újság, meg Popcorn... Remélem, nem harapja le senki a fejem miatta!!!:) Egyébként tényleg furcsa, hogy annak idején (na, nem volt az olyan régen azért, csak a 90-es években, akkor voltunk gyerekek, hééé!:) milyen nagyot szóltak ezek a zenék, illetve hogy meg voltak őrülve értük az emberek, most viszont én nem is tudok mondani egyetlen egy lánycsapatot sem, ami aktív lenne, manapság mindenki szólózni akar, hát hova lett az a bizonyos girlpower?!?! Továbbá az is fura, hogy míg a fiúcsapatok mindig is voltak, (és lesznek is), addig a lánycsapatok, úgy tűnik kihaltak. Persze, a divat változik, hiszen egy nagy kőrforgás az egész, úgyhogy lehet, hogy egyszer mégis feltámadnak.....(Remlélem nem úgy, ahogy Michael Jackson Thillerjében a zombik....)
Lássuk, kik voltak annak idején a legnagyobb kedvenceink!^^


1: Spice Girls



Hát, igen, a jó öreg fűszereslányok....Oldalakat töltöttek meg a különböző tinimagazinokban, minden számban volt róluk óriásposzter, és naná, hogy mindenkinek meg volt a maga kedvence! Én arra emlékszem a legjobban, hogy az unokatestvéremtől kaptam Spice Girls-ös matricákat, (amin a lányok a pepsit reklámozták..), és én azzal dekoráltam ki a ruhásszekrényemet...Gondolom, hogy örülhetett anyukám, pár év múlva pedig alig bírtam lekaparni szegényeket...:) A kedvencem a csapatból-vajon egy olyan lánynak, aki divatblogot ír, na mégis ki lehetett a kedvence, hmm de nehéz.....- Victoria azaz Posh Spice volt, és már akkor is szörnyűlködtem Mel B azaz Sary Spice brutális piercingjein és ruházatán.....De nagyjából itt véget is ért nálam (igazán el se kezdődött) a Spice Girls mánia, mert jött Britney Spearse, és Christina, a Fűszereslányok tündöklésekor még elég kicsi voltam....(ezt a matricaakció is bizonyítja)
És a kihagyhatatlan Wannabe!^


2: Atomic Kitten



Szóval.....rájuk elvileg mindenkinek emlékeznie kéne, hiszen ők már tényleg a 2000-es években voltak menők, ám ez a nagy népszerűség nem tartott valami sokáig... Akkor nézzük is át, kik is szerepeltek a bandában! Egész pontosan 1999-ben alakult meg a csapat, Liz Mclarnon, Kerry Katona, és Heidi Range alkották a csapatot, ám később Kerry helyett már Jenny Fost énekelhetett a lányokkal. (Őt láthatjátok egyébként a kép bal oldalán) Kerry egyébként nem is tudott különösebben énekelni, ő csak tátogott a csapatban, és khm, beszélt....:) Hááát, lehet meg kellett volna tanulnia rappelni, az még dobott volna egyet a Kitten imázsán!:) A csapat végül azért oszlott fel, mert bár nagyon sikeresek voltak, szerettek volna több időt tölteni a családjukkal, és otthagyták a popbizniszt. Szerintem aranyos kis slágereik voltak, szigorúan lányoktól lányoknak!:)





3:Destiny's Child



A csapat, akiknek nem tudtam kiejteni a nevét....Ennek ellenére a Destiny az egyik kedvencem a mai napig, ami annak köszönhető, hogy ők olyan zenét csináltak, ami ma is remekül megállja a helyét, és tényleg számtalan slágerük volt. Na meg, hogy ők R'n'B-ben utaztak, eltérve a "hagyományos" lányegyüttesek popos hangzásától. Szerencsére nem váltak hullócsillaggá, Beyoncéről nincs ember, aki ne hallott volna, Kellyről szintén, Michelle az , aki nem igazán hallat magáról, bát tudom, hogy neki is jelentek meg albumai. Annak idején még Grammyt is kaptak, ezt nem sok lánycsapat mondhatja el magáról.




4: Girl's Aloud


A Girl's Aloud a Spice Girls utódja volt, ami egészen addig aktív csapat volt, ameddig Cheryl Cole-t fel nem kapták egy tehetségkuatóban való szereplése után...Tehát ő volt a csapat Robbie Williamse, még egy párhuzam, hogy eredetileg nem is ő volt a frontember, hanem Nadine Coyle, de mégis ő futott be. A híres Jup-on kívül nem sok számukra emlékszem, de az az egy legalább nagyon ütött. Egyébként ennek is Wannabe-s hangulata van..:)




5: Sugababes




A Sugababes szintén egy brit lánytrió, Angliában úgy látszik elképesztően népszerűek ezek a formációk, és ők, akár a Destiny's Child, szintén R'n'B-vel tűntek ki. Rengeteg tagcserénjük volt, én a kedvenc "összeállításomról" tettem be képet, ez pedig a Mutya Buena, Heidi Range és Keshia Buchanan hármasa. Mivel a legutóbb már Keshia is kiszállt, így nincs egyetlen alapító tag sem a bandában, ami elégg gázos, nem is tett jót a népszerűségüknek. De Keshia álítólag szólóban fog kijönni, hát, kíváncsi leszek, mit alkot majd...


6: Mis-Teeq


Nekik szintén egy jó számuk volt, ami elég is volt arra, hogy eszembe jussanak. Illetve Alesha Dixon, aki ma már sikeres szólóelőadó, és nem hiszem, hofy valaha összeállna a két másik taggal (Sue Elise Nash és Sabrina Washington) újból.. Egyébként a változatosság kedvéért ők szintén britek:)


6: LUV

Hogy senki se higgye azt, a csajbandák a 90-es évek "termékei"voltak, íme egy a 70-es évekből!:) A LUV Hollandiában volt elsősorban népszerű, de Magyarországra is begyűrűzött, a discokedvelők nagy örömére!:) És nem is felejtik el: apám, amint lehet, mindig ezt hallhatja!! Áááájjj...


7: Las Ketchup


A gagyibbak közül pedig itt van még a Las Ketchup is, ők is odatették a magukét a mindenki által ismer Ketchup Songgal!:) Az ám, az általános iskolás farsangi discoban ez üvöltött a Dj pult mögül, hát mindenki odavolt érte, na..(Meg L.L. Junior, ő volt a másik sulidiscos kedvenc.....)Mi még farsangos is erre léptünk fel az osztállyal, hát, valami csúcs volt!:) Mindenki velünk együtt nyomta ezt a táncot, jeeessszus, nagyon menők voltunk, hihi:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése